Welkom op de website van

Organizatia Crestina "Ecce Homo"

 

 

Home

Gezinssponsoring

Projecten

Afgeronde projecten

Nieuwsbrief

Vacature(s)

Gezocht

Onze sponsors

Nieuwsarchief

Help !!!

Giften

Legaten

Bestuur

The Elpis Foundation

Transport

Jaarverslagen

Contact

 

 

 

 

 

 

 

The Voice of Ecce-Homo

 

nieuwsbrief december 2019 (PDF)

 

jubileumnieuwsbrief

 

Nieuwsbrief december 2017

 

In mei mochten we een prachtig project afronden in het Elpis gebouw waarbij in drie weken tijd veel werk is verzet. In oktober mochten we starten met het bejaarden project. In Capalna zijn we gestart met de renovatie van een gebouw wat de burgermeester ter beschikking heeft gesteld. Het is de bedoeling dat dit gebouw multifunctioneel gebruikt gaat worden voor zowel bejaarden alsook voor jongeren. Bijvoorbeeld als er nu een begrafenis is kunnen de mensen nergens heen om een rouwdienst te houden, geen gelegenheid om een kopje koffie te drinken enz. Er zijn veel eenzame bejaarden die nergens naar toe kunnen gaan voor sociaal contact. Daar komt nu verandering in. De ontmoetingsruimte en de keuken zijn bijna gereed. Helaas was er niet genoeg tijd om het toilet aan te leggen. Ook de verwarming moet nog aangelegd worden. Wij hopen dit dv in mei 2018 te doen.

 

Basic medical project

We gaan in dit gebouw ook een ruimte creŽren voor medisch gebruik. Het is de bedoeling dat de armste bejaarden zich twee keer per maand kunnen laten onderzoeken en dit zonder betaling. Indien nodig worden er ook gratis medicijnen verstrekt. Het gaat om een groep bejaarden die eigenlijk niets meer hebben. Hun kinderen leven in het westen en kijken niet meer om naar hun vader of moeder. Deze bejaarden leven van een heel kleine uitkering. Velen hebben geen verwarming, geen hout om hun kacheltje te stoken, hun toilet is buiten in een hokje. Geen geld voor een dokter, medicijnen, voldoende eten en kleding. Zonder het basic-live project zou voor velen van hen overleven bijna onmogelijk worden Daarnaast is er nog de enorme eenzaamheid waarin deze bejaarden leven. Deze mensen zijn zo blij als een sociaalwerker van ons hen bezoekt. Elke week (soms twee keer per week) bezoeken we zoveel mogelijk alleenstaande bejaarden. Soms zijn ze dankbaarder met het bezoek dan met het voedsel wat zij mogen ontvangen. Wij hebben de vrijmoedigheid om u te vragen om deze eenzame mensen te gedenken in uw gebeden. Wij zouden graag meer willen doen voor deze mensen, maar dat kan alleen met uw hulp. Wij zoeken maandelijkse ondersteuning voor het basic medical project. We willen er alles aan doen dat deze bejaarden onder medisch toezicht komen. Dit kunnen we niet alleen. Mocht de situatie van deze mensen uw hart raken en wilt u ze in hun laatste dagen een beter leven geven! Geef u dan op voor dit bijzondere project, elke maandelijkse bijdrage is welkom. De ruimte is aanwezig, we hebben twee dokters die dit kosteloos willen doen. Uw hulp is nodig om de medicijnen te bekostigen die dan gratis verstrekt kunnen worden. Deze bejaarden rekenen op ons, mogen wij op u rekenen?

 

Multi functioneel gebouw

Nu we dit gebouw hebben in Capalna geeft ons dit vele mogelijkheden. We zijn reeds begonnen met bijscholing. We hebben een vrijwillige lerares die zich enkele middagen beschikbaar stelt om een aantal kinderen bijles te geven. Hiermee geven we kinderen de kans om verder te komen. Daarnaast zijn we een cursus Engels gestart voor jongeren. We starten met Bijbelstudies voor diversen groepen. Maar ook voorlichting betreffend gezondheid, het houden van bejaardenochtend, enz. Ondanks dat er met vrijwilligers wordt gewerkt ontkomen we niet aan diversen onkosten. Bijvoorbeeld de inrichting van de onderzoekskamer, verwarming en elektra . Vele handen maken ligt werk, of vele bijdrages groot of klein kunnen het werk mogelijk maken.

 

Transporten 2017

In 2017 zijn er 4 transporten verzonden naar RoemeniŽ. Veel kleding en voedsel is er verstuurd, zoals chocopasta, appels, uien enz. We zijn dankbaar dat er nog steeds bedrijven zijn die belangeloos producten beschikbaar stellen. Daarnaast zijn er schoolmeubilair, kantoormeubilair, computers en bouwmaterialen verstuurd. Voor het tbc kindertehuis toiletartikelen, voor het bejaarden tehuis materialen zoals lakens, dekens en schoonmaakmiddelen. Een ieder hartelijk dank die een bijdrage heeft gedaan in welke vorm dan ook ! Ook voor de transportkosten vragen wij uw blijvende steun.

 

Acties in Nederland.

We zijn dankbaar met de acties van de JV van de Oud Ger. Gem in Ned. van Ďs-Gravendeel. Zij hebben dit jaar opnieuw een kledingbeurs gehouden met een prachtige opbrengst van Ä 833. We willen de dames die dit mogelijk maakten hartelijk dank zeggen. Jongstleden 10 november is er door dezelfde JV weer een pannenkoekenrestaurant georganiseerd. Het was weer een drukte van belang en erg gezellig. Het restaurant heeft het prachtige bedrag van ruim Ä 1770 opgebracht. We willen naast de leidinggevenden ook de jongens en meisjes hartelijk bedanken voor hun inzet. Geweldig dat jullie op deze manier jullie naasten ondersteunen.

 

Acties in RoemeniŽ

Ook in RoemeniŽ zijn er verschillende activiteiten geweest ter ondersteuning van onze projecten. In mei is er een fancy-fair gehouden in het centrum van de stad Dej. We hadden vergunning gekregen van de burgermeester om midden in het centrum onze fair te houden. Dit was een groot succes en voor ons ongelooflijk om mee te maken. We hadden in Nederland diversen artikelen gekocht. Op een faillissement kochten we toiletborstels, 70 stuks. In 5 minuten waren ze weg, zelfs enkele politie agenten stonden in de rij om er ťťn te bemachtigen. De opbrengst van de fair was 11000 lei dat is Ä 2.400. In oktober mochten we dit weer doen, en daarbij konden we ook het evangelie gratis uitdelen die we van de GBS hadden ontvangen. Dit was een mooie ervaring. Het resultaat was 9400 lei iets meer Ä 2.000. Met de opbrengsten van de beide fairs konden we verschillende projectkosten dekken. Deze fairs waren tevens mogelijk door de 10 vrijwilligers (studenten) uit Dej. Er is al een vergunning afgegeven voor DV 11 mei 2018 om dan weer een fair te houden. We zijn dan ook opzoek naar ďnieuweĒ spullen, magazijn dochters, restpartijen enz. die geschikt zijn voor een fancy fair. Geen oude huisraad aub. Heeft u wat staan? Bel ons dan even.

 

Ilisua tbc kindertehuis.

Dankbaar zijn we dat we 2017 financieel rond konden krijgen om al de rekeningen van kaas en melk te betalen. Het blijft van groot belang dat het welzijn van deze tbc kinderen niet verloren gaat. Wij hopen dan ook dat in 2018 er voldoende mag binnen komen om dit project te continueren. De kinderen waren zeer blij en dankbaar dat we in oktober weer met appels kwamen. Ook mochten we 500 kg chocopasta en uien voor de winter geven. Mutsen en sjaals en handschoenen (nieuw breiwerk) uit Holland werden ook in dank afgenomen.

Het bestuur wil ieder die op welke manier dan ook heeft bijgedragen om dit alles mogelijk te maken hartelijk dank zeggen voor hun inzet. Naast het gebed voor dit werk blijft uw bijdrage van groot belang om ons werk voort te kunnen zetten. Namens het bestuur wensen wij u en alle die u lief zijn gezegende kerstdagen toe.
Spreuken 22 vers 9 Die goed van oog is, die zal gezegend worden; want hij heeft van zijn brood den arme gegeven.

 

 

 

Nieuwsbrief mei 2017

 

Allereerst willen we als bestuur een ieder hartelijk danken voor de vele giften die wij mochten ontvangen in het jaar 2016.  Vooral december was een bijzondere

 en hartverwarmende maand voor ons. Het is een bevestiging dat we door mogen gaan. Een tweetal acties willen we speciaal benoemen.

 Allereerst de opbrengst van het pannenkoeken restaurant, georganiseerd door  de Oud. Ger. Gem. te ís-Gravendeel met een opbrengst van ruim Ä 2200.

 Daarnaast heeft er een 2e hands kledingverkoop plaatsgevonden, de opbrengst hiervan was Ä 800.

Ook bedrijven die ons werk materieel hebben ondersteund willen wij bedanken voor hun vertrouwen.

Door ieders inzet en bijdragen kunnen we lopende projecten blijven verwezenlijken in dit deel van Gods wijngaard.

 

Projecten 2017

Zowel het ďhappy-meal projectĒ als het ďcup of milk projectĒ lopen in 2017 door. De kinderen in het tbc kindertehuis waarderen het enorm dat hun elke dag een

glas melk en drie keer in de week kaas beschikbaar wordt gesteld. Door Ä 5 per maand te doneren,  geeft u een kind de hele maand melk of kaas.

We zijn dankbaar voor de positieve effecten. Goede voeding verbetert niet alleen de  gezondheid van de kinderen, maar deze projecten veranderen kinderen ook in hun denken en doen als het gaat om onderling vertrouwen en behulpzaamheid. Zo leren zij al op jonge leeftijd wat voeding en hulpvaardigheid met hen doen en hoe ze hier ook zelf vanuit  een christelijke levenshouding mee om moeten gaan. Tegelijkertijd constateren we dat de inkomsten voor dit project blijvend nodig zijn om de kosten voor goede voeding te dekken.

Wilt u zich aanmelden voor dit project en de kinderen steunen door een maandelijkse donatie van Ä 5 ? Stuur dan een email naar: ecce-homo@kpnmail.nl en vraag een inschrijf formulier aan. De tbc kinderen rekenen op u !

 

Naast de eerder genoemde projecten blijft ook het ďbasic life projectĒ bijzonder actueel. De reden van dit project is dat veel  bejaarden het, vooral in de winter, erg moeilijk hebben. Door hun zeer geringe inkomstenbronnen, kunnen zij rekeningen niet  betalen en bijvoorbeeld nauwelijks voldoende boodschappen kopen.

Onze sociaalwerksters lopen telkens weer tegen deze problematiek  aan. Hoewel we nu ook ondersteuning krijgen van de plaatselijk overheid blijft er een tekort aan financiŽle middelen om de nood  van bejaarden te ledigen.

Jaarlijks gaat er in oktober een transport naar RoemeniŽ met o.a. kachelhout, kleding, pasta, etc.. Het kachelhout wordt in samenwerking met de burgermeester zo goed mogelijk verdeelt. Ook voor dit project vragen wij u het maandelijks te (blijven) ondersteunen. Voor Ä 20 per maand kunnen de bejaarden voorzien worden in hun basis behoeften (basic life).

Wilt u ons substantieel steunen voor bovengenoemde projecten, neem dan contact met ons op. We presenteren u graag al de facetten van het werk van de stichting.

 

Reisverslag

Inmiddels zijn we met een groep van zeven personen, begin mei naar Dej geweest om daar de nieuwe ontmoeting/vergaderruimte af te bouwen. Vorig jaar hebben we al de cv installatie gedaan nu mochten we de nieuwe aanbouw van binnen geheel decoreren. Vloeren, wanden, plafond, verlichting enz. alles nieuw!

Na maanden van voorbereidingen was de tijd gekomen om de vrachtwagen te laden met onder andere kleding, etenswaren en alle materialen die nodig waren voor de nieuwe aanbouw. Donderdag 27 April zijn twee personen reeds met de auto richting RoemeniŽ  gegaan.

Na een voorspoedige reis kwamen zij vrijdagavond aan in Cluj-Napoca. Zaterdag 29 April volgde de overigen van de groep met het vliegtuig.

Maandagmorgen werd de vrachtwagen uit Nederland gelost en zijn we gestart in een gemeenschappelijke ruimte van het Elpis gebouw, waar ook kinderopvang is gevestigd voor kinderen van 2 Ė 5 jaar die daar onderwijs krijgen. De hele week werden we geholpen door  2 Roemeense mannen.

 

Dinsdag zijn door de mannen wanden gezet en is alle elektra aangelegd. In de middag hebben we onder leiding van Dora, werkend bij de stichting Elpis, 3 mensen bezocht die door ouderdom geen sociale contacten meer hebben en een arm bestaan lijden. Hier was ook een arts bij die door de gemeente bekostigd wordt om de mensen op hun gezondheid te controleren.

 

Woensdag is het TBC kindertehuis Ilisua bezocht. Daar vernamen we dat men erg dankbaar is voor de steun uit Holland met het oog op goed drinken en gezond voedsel. Ook de vele gebreide dekens op bed getuigen dat de spullen die we opsturen met dankbaarheid  worden aangenomen. Het viel ons op dat er erg schoon en netjes gewerkt wordt. Inmiddels waren de mannen al met het systeemplafond en podium begonnen.

Donderdagmorgen bezochten we de herengevangenis, daar hebben we ook een computerruimte gezien waar een serie computers staan die vanuit Nederland geschonken zijn. In de middag kregen we een trip naar de zoutmijnen van Turda aangeboden. Dit was erg mooi en indrukwekkend om te zien. Dit wilde ze graag aan ons geven als dank voor ons bezoek en steun vanuit Holland.

Vrijdag was er een fair georganiseerd door Elpis om ook vanuit henzelf de door ons gemaakte kosten te drukken. Er werd heel veel verkocht met een resultaat van 2600 euro aan het einde van de dag!

Namens het bestuur wensen wij u en alle die u lief zijn gezegende Pinksterdagen toe.

Spreuken 22 vers9 Die goed van oog is, die zal gezegend worden; want hij heeft van zijn brood den arme gegeven.

 

 

 

Eerdere nieuwsbrief:

 

December 2016

 

Beste lezer, 2016 is nagenoeg al weer voorbij. Wat is het toch weer snel gegaan. Als stichting mogen we terug zien op een gezegend jaar. Er zijn weer mooie dingen gebeurd en daar zijn we zeer dankbaar voor. We mochten in 2016 32 ton hulpgoederen versturen naar RoemeniŽ. Deze hulp goederen bestonden uit voedsel, fruit, kleding en diversen bouw- materialen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze hulp nog erg hard nodig, en we hopen dat we dit mogen blijven doen. Met GODS hulp en uw ondersteuning is dit mogelijk! Hartelijk dank dank voor uw ondersteuning in 2016!
In 2016 zijn we 2 keer met vrijwilligers aan het werk geweest in RoemeniŽ. In mei hebben we een begin gemaakt met de cv installatie in de nieuwbouw van Elpis kinderdagverblijf. Dit verblijf is van groot belang voor het verkondigen van het evangelie aan kinderen. In het dag verblijf komen kinderen van allerlei richtingen. Rijk en arm door elkaar. De rijken moeten een bijdragen doen en de armen die niet kunnen betalen , daarvan mogen de kinderen gratis komen. Het evangelie is het hart van alle activiteiten die plaats vinden in het dagverblijf. Het niveau ligt zo hoog wat betreft leerstof dat er steeds meer ouders komen die hun kinderen hier willen plaatsen. Daarom is uitbreiding een noodzaak. Dit doen we stap voor stap om niet in financiŽle problemen te komen. De buitenkant is helemaal klaar.

Project Galgău .
In november mochten we actief zijn in Galgău. Het betrof het inrichten van een werkplaats voor de plaatselijke gemeenten. Dit is tot stand gekomen door het Basic live project. De samenwerking met de plaatselijke autoriteiten is een enorm succes geworden. Wij helpen de plaatselijke gemeente met renovatie van enkele gebouwen die gebruikt zullen worden voor de gemeenschap. De workshop was een onderdeel hier van. In ruil wordt er door de gemeenschap een nieuwe vloer gestort in het Elpis gebouw zonder enige kosten voor ons. De samenwerking met de burgermeester van dit dorp is enorm. Eigenlijk is het uniek , nee een grote zegen van God. In november mochten we een standaard met evangeliŽn plaatsen in het gemeentehuis bij het loket waar alle mensen zich moeten melden. Iedereen kan nu een evangelie van Marcus of van Lucas meenemen. Deze zijn door het GBS gratis ter beschikking gesteld. Ook mochten we een standaard plaatsen op de school. Dit is echt heel bijzonder. We hopen dat op deze manier er nog mensen of jongeren tot het geloof mogen komen. We hopen dv oktober 2017 te beginnen met een ontmoetingsplaats voor ouderen. We hebben van de lokale overheid al een gebouw ter beschikking gekregen, we hopen daar bij de volgende nieuwsbrief op terug te komen. Helaas zijn er ook vervelende dingen gebeurd in 2016. In Galgău hoorden we van een ongeluk met een Heather in een garage. Deze was ontploft en een medewerker is levend verbrand. Ongeacht dat het verschrikkelijk is, trof het ons nog meer toen bleek dat het de heftruckchauffeur was die onze vrachtwagen loste als we in Galgău losten. 32 Jaar oud en laat een vrouw achter met 2 kinderen. Het bedrijf had geen verzekering, dus geen enkele uitkering voor deze moeder met 2 kinderen. Nu moet ze werken, wat op zich niet verkeerd is maar de uren en de beloning die ze ontvangt zijn wel zorgelijk. Ze moet 2 dagen werken van 8 uur in de morgen tot 22 uur in de avond dit zijn 34 uur dan is ze twee dagen vrij en dan weer 2 dagen werken van 8 tot tien in de avond. Dit loopt gewoon door ook in het weekend wat neer komt op bijna 80 uur in de week. Dit zijn veel uren werken voor 200 euro per maand. Met 2 kinderen is dit een zwaar leven maar ze klaagt niet. We hebben haar op genomen in het basic live project om haar te helpen met kleding eten enz. We hopen dat onze lezers inzien hoe belangrijk dat dit Basic live project is en we hopen dat er meer mensen zijn die dit project maandelijks willen ondersteunen.

Basic live project.
Zoals u hierboven al heb kunnen lezen is dit project wel het belangrijkste project wat we mogen doen in deze streek. Vele mensen zitten in grote problemen zeker in de winter. Vooral de ouderen hebben een hard bestaan. Velen van hen moeten rond komen met 30 of 40 euro per maand. Velen staan er alleen voor. Van vele zitten de kinderen in het buitenland en kijken niet om naar hun oude vader of moeder. Door het basic live project is het mogelijk om iets te doen voor deze mensen. Door de samenwerking met de lokale overheid ontvangen we ook kleine bijdrages van het gemeentehuis om de nood te verlichten bij de bejaarden. Helaas is de ellende zo groot en de armoede zo hoog dat het niet mogelijk is om alle node te legen. Er sterven elke winter nog mensen van de kou en honger. Veel van hen wonen in de bergen of kleine dorpen van deze gemeenschap. Vrijwilligers werk zo als wij dat kennen is er niet. Er wordt bijna niet naar de bejaarden om gekeken, geen aandacht voor de medemens.
In het laatste transport hadden we voedsel en fruit, wat gedeeltelijk wordt verdeeld onder deze groep mensen. Er worden pakketjes gemaakt die door onze sociaal werkers worden uitgedeeld onder de armen. Waar nodig wordt er kleding uitgedeeld of dekens. Het lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar je zal maar net staan waar die druppel valt! Hoop dat u begrijpt dat het Basic live project vaste sponsors nodig heeft. Met 20 euro per maand kunne onze mede -werkers veel doen in Galgau voor een bejaarden. Schroom niet en geef u op voor dit project. U kunt het ook als fam doen met elkaar.
Jail project
Helaas is de bouwvergunning nog niet rond voor de studie ruimte. De bouwmaterialen liggen klaar om te starten. We zijn dankbaar met alle financiŽle steun maar ook de materiŽle steun voor dit project. Er wordt al wel in een noodlokaal bijbel studie en pc cursus gegeven. Helaas de naaicursus kan niet gestart worden door ruimte gebrek. Zodra de studieruimte klaar is gaan de naaimachines er in en kan er begonnen worden. De toegezegde 1500 complete bijbels in het Roemeens hebben we nog niet ontvangen van het GBS. We hopen dat ze in 2017 er zijn om uit te delen in de gevangenis.

Elpis gebouw.
D.V. mei 2017 hopen we met enkele vrijwilligers weer aan de slag te gaan . Het is de bedoeling dat we de cv installatie afmaken de elektra en de plafonds te plaatsen. Dit alles op de begane grond. Het gaat om de ontmoetingsruimte en activiteitenruimten. Alles hangt af van de financiŽle middelen die er op dat moment zijn.

Cup of milk en Happy meal project.
We zijn dankbaar dat we elke maand de rekening konden betalen van de melk en kaas. Het is wel moeilijker geworden voor ons als stichting nu we enkele sponsors moeten missen die een flink deel voor hun rekening namen. We hopen en vertrouwen er op dat GOD harten nijgt om dit project te ondersteunen en dat de tbc kinderen elke dag een glas melk krijgen. Daarnaast krijgen ze 3 keer per week een plakje kaas. Wat voor vele van ons normaal is, is voor deze kinderen bijzonder. We hopen dat u deze werken wilt gedenken in uw gebeden.

Bejaardentehuis Gall
Nu dit bejaarden tehuis klaar is ondersteunen we dit nog met voedsel, fruit, incontinentiemateriaal, zeeppoeder, lakens en dekens. We onder vinden heel veel last van de overheid. Daar het geen overheid instantie is worden we overspoeld met de gekste dingen. Bijvoorbeeld brandmelders. Er wordt geŽist dat er een brandmeld systeem komt. Op zich niet gek, maar wel wat ze voor schrijven. In een kamer met 4 personen moeten 4 melders komen. In een kamer van 2 personen moeten 2 melders komen. Enz. moeten speciale melders zijn. Totaal kosten 5000 euro ter wijl het voor 2000 euro kan. En dan nog de papierwinkel er om heen om de brandmelders te mogen plaatsen, een kompleet boekwerk. En binnen een vastgestelde tijd. Te laat, bejaardentehuis dicht, ongeacht wat er met de 28 bejaarden gebeurt. De zoon van Tibor Gall heeft 3 weken vrij genomen om de papieren in te vullen, ja u leest het goed 3 weken werk om de papieren in te vullen. Doet ons denken aan de tijd voor de revolutie. Maar we zijn dankbaar als we zien met hoeveel liefde de bejaarden worden verzorgd, echt geweldig. Zo fijn om te zien dat de bejaarden een goede oude dag mogen hebben met veel zorg en liefde.


JV oud gergem Ďs Gravendeel.
In november hebben de jv en leidinggevenden weer een actie mogen doen om ons werk te ondersteunen wat we mogen doen in Roemenie. Er werd weer een pannenkoeken restaurant uit de grond gestampt in een bedrijfshal. Vele hebben er pannenkoeken gegeten. Het is zo fijn dat er jongeren zijn die iets willen doen voor hun medemens. Dank jullie wel jongens en meisjes dat jullie weer zo veel tijd hebben gestoken om dit te doen. Opbrengst ruim 2100 euro. Er was ook weer een kleding verkoop, opbrengst 800 euro. Ook deze mensen hartelijk dank voor uw inzet. Uw bijdrage is van enorme betekenis voor de projecten die wij mogen doen. Zo zijn we weer aan het eind gekomen van deze nieuwsbrief. We hopen dat het werk wat we mogen doen voor de naaste u aanspreekt en dat u dit broodnodige werk wilt ondersteunen met uw gebeden. En zo mogelijk met uw financiŽle ondersteuning. Ook voor 2017 geld voor ons niet het vele is goed maar het goede is veel!
Namens het bestuur wensen wij u en allen die u lief zijn gezegende kerstdagen toe.
J.Nieuwburg
voorzitter
 

 

Mei 2016

 

Beste RoemeniŽ vrienden, het is al weer even 2016. Pasen ligt al weer achter ons en we mogen weer het Pinksterfeest vieren.

Pinksteren, het feest van de eerstelingen en de uitstorting van de Heilige Geest. We lezen in de Bijbel dat er geen aanzien des persoons is.

Dit betekent heel veel voor vele mensen. Ook in RoemeniŽ betekent dit veel voor de gelovige mensen.

Je kunt het je bijna niet voorstellen, op een bezoek bij een bejaarde die leeft in een huisje van 4x4, wat inhoud dat dit de kamer/slaapkamer en keuken in een is, gingen we langs voor een bezoek.

Bij binnenkomst zien we een vrouwtje zitten op haar bed, (wat al een groot deel van de woning in beslag neemt). In de hoek zien we een kacheltje staan wat tevens ook de kookgelegenheid is. Daarnaast een tafeltje met een teiltje een kan water en wat serviesgoed. Dit is haar complete keuken.

We bezoeken haar om dat ze in het Basiclive project zit. We hebben wat voedsel en fruit bij ons en overhandigen haar dat. Zeer dankbaar neemt zij dit aan.

Via onze Roemeense sociaalwerker kunnen we communiceren met deze bejaarde vrouw. Ze bedankt ons voor het voedsel wat ze ontvangen heeft.

Na wat informatie te hebben ontvangen over haar situatie, is het tijd om te vertrekken. We geven haar een hand en willen weggaan. Dan grijpt ze de hand van een van ons en zegt, ik wil nog met jullie bidden. Dan gebeurd er iets wat we nooit zullen vergeten. Deze bejaarde vrouw gaat bidden tot de GOD die van haar houdt.

Het is zoín intens gebed dat we er kippenvel van kregen. Ondanks haar grote armoede (geen hout/geen voedsel/geen kleding), nagenoeg helemaal niets, dankt ze GOD voor alle zegeningen die ze dagelijks mag ontvangen en dat GOD zo goed voor haar zorgt. Bewogen en beschaamd verlaten we deze weduwvrouw.

Zonder enig bezit GOD danken voor de vele zegeningen die ze dagelijks ontvangt. Is dat geloof, is dat vertrouwen? We schamen ons, dat wij met al onze bezittingen en overvloed vaak zo ondankbaar zijn.

Het is al weer even geleden dat we dit mee mochten maken. Toch juist door zulke belevenissen beseffen we dat het werk wat we mogen doen in dit deel van de wijngaard van groot belang is voor veel arme mensen in dit noordelijk gebied van RoemeniŽ. We hopen en bidden dat de Pinkstergeest onze harten mag openen voor situaties als deze, waar ook ter wereld.

Wilt u het werk van onze stichting en onze partner Elpis in RoemeniŽ ondersteunen? Dan kan dat, als eerste is het gebed nodig voor onze sociaalwerkers in RoemeniŽ om in afhankelijkheid deze moeilijke taak te doen. Daarnaast kunt u dit werk ook financieel ondersteunen door een gift over te maken voor het Basic live project. Of u kunt ook sponsor worden van het Basic live project door een maandelijkse gift. Op onze site kunt u een inschrijfformulier downloaden of u kunt een email sturen naar ecce-homo@kpnmail.nl dan sturen wij u een formulier toe.


Cup of milk project (TBC kindertehuis) Illisiua


De jaarlijkse flinke bijdrage van een fruitbedrijf is helaas weg gevallen voor 2016. Dit is een grote strop voor ons project. Dit betekent dat we het Happymeal project niet kunnen uitbreiden als mede het health and clean project.

We vinden het van groot belang dat de kinderen elke dag hun glas melk krijgen in plaats van water.

Mededank zij de acties van de j.v van OGG in s,Gravendeel kunnen we in 2016 het project door laten gaan. Toch hopen we dat er nog mensen zijn die zich het lot van deze tbc kinderen aantrekken en ze een betere toekomt wil geven. Geef u op om dit tbc project doorgang te laten vinden door een maandelijkse bijdrage.

Word nu sponsor, voor maar 5 euro per maand helpt u al een kind aan melk. Ook hier geldt: niet het vele is goed maar het goede is veel.

Maak een kind blij en dankbaar, het kost u maar 5 euro per maand (meer mag ook). Wilt u een eenmalige gift overmaken voor de tbc kinderen? Gebruik de

accept giro of het bank nr boven aan de brief, onder vermelding van: Cup of milk. Wilt u vaste sponsor worden? Op de website vindt u het inschrijfformulier.


Project: Happy meal en health and clean project (TBC kindertehuis)


Door het wegvallen van de bijdrage van onze grootste sponsor (zie vermelding hier boven) stagneren deze projecten. We kunnen geen extra bestedingen doen voor kaas en toilet artikelen. Zoals vermeld in vorige nieuwsbrieven wordt er alles aan gedaan om de kinderen te leren hoe ze hun lichaam moeten onderhouden. Ook nu door de actie van de j.v. van 's-Gravendeel mochten we zeep, shampoo, tandpasta en andere hygiŽne artikelen ontvangen. De j.v heeft 4 dozen vol ingezameld. Dit hopen we D.V. in mei te versturen. Vooral meisjes (tieners) zullen dankbaar zijn met alles wat er is opgehaald. Namens deze bedankt jeugd van O.G.G voor jullie inzet, maar ook de leidinggevenden. Veel tijd en energie zijn er in gestoken. U kunt ook dit project ondersteunen door middel van een eenmalige gift of om door sponsor te worden met een maandelijkse bijdrage.

Vrouwen gevangenis Cluj-Napoca


Zoals in vorige nieuwsbrieven vermeld zijn we druk bezig met een studeerkamer op de bovenste verdieping van de gevangenis. De tekeningen zijn klaar en de aanvraag is in Boekarest. We hopen voor de zomer nog te beginnen met de bouw. Veel materialen komen uit Nederland, maar ook een gedeelte uit RoemeniŽ.

De kosten waren te hoog voor onze stichting om die alleen te dragen. Onze taak is om zoveel mogelijk bouwmaterialen te vinden. En dat lukt goed.

Via bedrijven konden we goedkoop inkopen en dankzij ĒStichting HANDĒ uit Strijen zijn er veel materialen binnen gekomen.

We hopen dat de studeerkamer snel klaar is. Naaimachines en computers zijn er al, en kunnen gelijk geplaatst worden.

De Bijbelstudie loopt al en ook de P.C. cursus. De naaicursus kan pas beginnen als de bouw klaar is.

Tafels zijn er inmiddels ook. We hopen op deze manier dat de vrouwen een betere toekomst mogen krijgen, maar boven al dat ze door de Bijbel studie, GOD mogen vinden. Ook deze vrouwen hebben een ziel te verliezen. We hopen en bidden dat door deze Bijbel studie er vrouwen tot inkeer mogen komen, en hun heil mogen vinden in de Zaligmaker, waarvan we pas mochten gedenken ZIJN lijden en sterven, maar meer nog ZIJN opstanding.

Ook deze vrouwen hebben dit nodig om zich voor te bereiden op de eeuwige toekomst. We hopen dat de toegezegde 1500 Bijbels van het GBS dit jaar kunnen worden uitgedeeld aan al de gevangenen in Cluj en Gherla.

Wij vragen u om gebed voor dit project, dat de Pinkstergeest de harten mag raken van deze mensen.

Om de kosten te drukken hopen wij dat er ook harten geopend mogen worden voor dit noodzakelijk project. U kunt uw eventuele gift over maken op boven genoemd bank nr of gebruik maken van de accept giro.


Workshop Galgau.
 

Zoals eerder gemeld werken we nauw samen met de overheid in Galgau. Dit werpt steeds meer vruchten af. Op ons voorstel wordt er nu een werkplaats gebouwd. Deze werkplaats heeft tot doel om het onderhoud aan scholen en gebouwen zoveel mogelijk zelf te doen. Wij hopen D.V. in oktober deze werkplaats in te richten. We hebben veel gereedschap gekregen en materiaal om dit mogelijk te maken. Heel veel steun hebben we gekregen van ďStichting Hand ď uit Strijen waar we zeer dankbaar voor zijn. Daarnaast mochten we een klein timmerbedrijf leeg halen. Wegens pensioenleeftijd stopte de eigenaar er mee. Alle machines gaan we gebruiken in Galgau.

Het allermooiste is dat wij door de samenwerking een ingang hebben om het evangelie te brengen. We mogen in het gemeentehuis een standaard plaatsen met daarop evangeliŽn. Het is de bedoeling dat iedereen die aan de balie komt gratis een evangelie mee mag nemen.

We hopen en bidden dat op deze manier het evangelie wordt uitgebreid maar bovenal ZIJN Koninkrijk. De evangeliŽn zijn ter beschikking gesteld door de GBS.

 
Nieuwe penningmeester
 

Met ingang van 1 maart 2016 hebben we een nieuwe penningmeester. Door gezondheidsproblemen is de vorige penningmeester gestopt, ze blijft wel gewoon bestuurslid.

Mevrouw. A. Hooijmeijer uit s' Gravendeel is de nieuwe penningmeester. We hopen en bidden dat ze deze taak met liefde mag volbrengen. Maar ook in dit werk geldt: als de HEERE het huis niet bouwt. We wensen haar GODS onmisbare zegen toe, maar ook de aftredende penningmeester wensen we gezondheid toe en GODS zegen in het herstel.

Het e-mailadres van de nieuwe penningmeester is alicehooijmeijer@kliksafe.nl


Acties


We hebben het al genoemd dat de j.v uit s'Gravendeel verschillende acties heeft gedaan. In de vorige nieuwsbrief is er al wat over gezegd.

Toch willen we u laten weten dat de totale acties het prachtige bedrag van 2450 euro heeft opgebracht.

Het doet ons goed dat er jeugd is die zich wil inzetten voor de medemens in nood. Er is een spreekwoord dat zegt: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomstÖ..

Dan komt de vraag op ons af welke toekomst. Gezien wat er allemaal via media en dergelijke op de jeugd afkomt, mogen we zeer dankbaar zijn dat er nog jeugd is die zich het lot van de medemens in nood aantrekt en iets wil doen om deze nood enigszins te lenigen.

We zijn dankbaar dat GOD nog jonge harten wil openen en raken voor de materiŽle nood maar meer nog de geestelijke nood.

Als bestuur willen we naast GOD jullie bedanken en we hopen en bidden dat jullie betrokken mogen blijven bij de nood die er is in de wereld.

Wij wensen jullie GODS zegen toe in het leven wat voor jullie ligt.


 

Nieuwsbrief per email
 

Nu velen van ons een pc hebben met een email adres , kunnen we voor diegenen die dit op prijs stellen de nieuwsbrieven per email verzenden. U kunt dan uw email adres doorgeven via ecce-homo@kpnmail.nl

Voor degenen die niet deze mogelijkheid hebben blijven wij u een papieren nieuwsbrief sturen.

Wilt u voor een project doneren, dit kan op rekeningnummer NL42ABNA0608872296 of gebruik de acceptgiro kaart, ondervermelding van het project.

 

 

     

 

       VRIJWILLIGERSWERK DOE JE NIET VOOR JEZELF,

      MAAR  VOOR EEN BETERE WERELD.

     MET  GODS ONFEILBAAR WOORD ALS FUNDAMENT.

     MAG DIT WOORD UW HART OPEN STELLEN VOOR DIT WERK !!

 

Organizatia Crestina "Ecce Homo", Van Groningenstraat 64  3295 CS 's-Gravendeel 06 12 25 81 21

     K.v.K. 41122053 Rotterdam

For donations: Iban: NL42ABNA0608872296  (ABN Bank)

E-mail : ecce-homo@kpnmail.nl 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan de webmaster

Copyright 2004. Laatst bijgewerkt: 16 januari 2020