Wie zijn wij?

Dirk van den Heuvel (18) werkt op binnenvaartschip de Fidato en is in zijn vrije tijd te vinden in de haven van Rotterdam.

Dirk: ‘Ik vind het fijn om mensen te helpen die arm zijn en geen geld hebben. Als je leuke dingen voor die mensen kan organiseren geeft dat een goed gevoel.’

Willem van Dijk (21) werkt als lasser. Via vrienden kreeg hij de uitnodiging om mee te gaan naar Roemenië.

Willem: ‘Het lijkt mij mooi om daar een keer heen te gaan en om samen met een paar vrienden daar mee te bouwen aan een kerk.’

Gerard Slegh (21) is in het dagelijks leven stratenmaker van beroep. Ook Gerard werd door zijn vrienden uitgenodigd mee te gaan naar Roemenië.

Gerard: ‘Vrijwilligerswerk kan nooit kwaad. Het lijkt me mooi om wat voor een ander te doen en daarom ga ik mee naar Roemenië.’

Peter Hooijmeijer (15) zit in de 4e klas van het vmbo. Precies in de week dat de groep naar Roemenië afreist, moet hij een maatschappelijke stage lopen, dus besloot Peter deze stage in Roemenië te doen.

Peter: ‘Mijn ouders werken al lang mee voor Ecce Homo, dus ik weet waar de stichting voor staat. Nu ik door mijn stage de kans krijg om mee te gaan, laat ik die kans niet graag schieten. Het lijkt me heel mooi om naar Roemenië te gaan omdat je er mensen kunt helpen die zelf de mogelijkheden niet hebben om in hun behoeften te voorzien. Ook lijkt het me een mooi land om naartoe te gaan.’

Dinant Oomen (20) werkt als monteur en is al vaker in Roemenië geweest.

Dinant: ‘In 2019 ben ik voor het eerst meegegaan naar Roemenië met mijn oom en tante. Dit jaar wordt de 3e keer dat ik het land bezoek. Ik vind het vooral mooi om de mensen daar te helpen, maar ook om te zien hoe het leven er in zo’n land uitziet.’

Arjan de Bruin (21) is elektricien en gaat ook mee naar Roemenië.

Arjan: ‘Ik wil graag meemaken hoe de mensen in Roemenië leven en het lijkt me mooi om ze te helpen met de bouw.

Naast deze zes jongens hopen bestuursleden Hans en Job ook naar Roemenië te gaan. Hans is al eerder in Roemenië om de vracht met spullen naar Uncesti te brengen. Job sluit later aan en blijft met Peter nog een week om het achterland in te trekken.